Waarom is volkorenbrood gezond?

Waarom is volkorenbrood gezond?

Volkoren- en bruinbrood zijn voedzame keuzes, waarbij volkorenbrood als de gezondste wordt beschouwd vanwege het hoge gehalte aan vezels en andere gunstige voedingsstoffen. De productie van brood betreft doorgaans tarwe als basisgraan. Witbrood wordt vervaardigd met alleen de kern van de tarwekorrel, terwijl volkorenmeel de hele graankorrel omvat. Hierdoor bevat volkorenbrood meer voedingsstoffen, zoals B-vitamines, ijzer en vezels, wat bijdraagt aan een gezonde darmwerking.

Wat zijn de voordelen van volkorenbrood?

Volkoren producten worden ook geassocieerd met een verminderd risico op hartziekten, diabetes type 2 en darmkanker. In tegenstelling hiermee heeft witbrood, doordat de kiem en zemelen worden verwijderd, een lagere voedingswaarde.

Wat is meergranenbrood?

Meergranenbrood, daarentegen, moet bestaan uit minimaal drie verschillende graansoorten. Als een brood uit slechts twee graansoorten bestaat, moeten beide in de naam worden vermeld, met de meest gebruikte graansoort als eerste. Bijvoorbeeld: tarwe-maïsbrood.

De ingrediëntenlijst geeft details over de hoeveelheid van elke graansoort. Meergranenbrood kan volkorenmeel bevatten, maar dat is niet altijd het geval.

Hoe herken je volkorenbrood?

Om volkorenbrood te herkennen, kun je bij de bakker direct informeren of het brood van volkorenmeel is gemaakt. In de supermarkt, waar brood voorverpakt is, staat deze informatie op het etiket vermeld.

Bij voorverpakt brood moet duidelijk aangegeven zijn of het van volkorenmeel is vervaardigd.

Gezonde Keuzes

Volkorenbroden bevatten veel voedingsstoffen en vezels, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een gezond dieet.

Ons Aanbod

Ontdek hieronder ons assortiment volkoren broden:

Weetjes